Wat we doen

re-START staat voor opnieuw beginnen. We helpen jongeren die niet meer naar school willen of kunnen naar werk. Dat doen we het liefst samen met ‘circulaire’ bedrijven. Die bedrijven doen hun best om goed te zijn voor het milieu. Bijvoorbeeld door hergebruik van spullen, reparatie van machines of door het scheiden van afval.

Onze aanpak

Via het onderwijs of jongerenwerk komen jongeren bij re-START. Samen met bedrijven die samenwerken met re-START wordt gekeken of er een baan, een stage of leerwerkplek is die past bij de jongere.

Aan het werk gaan is soms een grote stap. Sommige jongeren kunnen dan ook best wat hulp gebruiken. Het jongerenwerk van ContourdeTwern (R-Newt) kijkt wat nodig is om aan het werk te gaan. En te blijven! Bij de bedrijven is een buddy die klaar staat op de werkvloer.
Samen helpen we de jongere op weg.

Samen in de wijk

Werk is niet alles. Daarom heeft re-START een plek voor de jongeren in de wijk. Bijvoorbeeld om te sporten. Of om samen met vrienden, familie en wijkbewoners te vieren wat goed gaat. Zoals het halen van hun proeftijd of een certificaat van een cursus.

“Het werk geeft de jongeren zelfvertrouwen;
ze ervaren dat ze iets kunnen, ergens bij horen en ertoe doen” 

Dominique Robeyn
Sr HR Business Partner Coolrec

Wil jouw bedrijf meer weten over re-START?
Download dan hier de factsheet met informatie.