Op 27 mei ontvingen de eerste jongeren hun pre-START certificaat! Twee weken volgden zij het programma dat hun voorbereidt op een baan, stage of leer-werkplek. Tijdens het programma kregen zij rondleidingen bij bedrijven, informatie over geldzaken, challenges gericht op werknemersvaardigheden, voorlichting over drugs -en drankgebruik, en een workshop over circulaire economie. Ook waren er momenten om te ontspannen, bijvoorbeeld tijdens sport -en spelactiviteiten of in de keuken waar ze samen kookten. Tijdens pre-START werden de jongeren begeleidt door Robert Erlings en Sjors van Reeuwijk, jongerenwerkers van R-Newt.

Gevraagd naar wat ze het leukste hadden gevonden, noemden de jongeren met name de bezoeken aan de bedrijven. De twee weken werden niet alleen afgerond met een certificaat, maar ook met nieuwe cv’s en sollicitatiebrieven. Het is nu spannend of Kim, Gio en Rachel aan de slag kunnen bij het bedrijf van hun keuze.  De jongerenwerkers en re-START zullen de jongeren en de bedrijven waar de jongeren gaan werken ook de komende maanden nog de nodige ondersteuning bieden.

Wil jij als jongere aan het werk? Of ben je werkgever en heb je vacatures voor jongeren? Neem dan contact op met Tjark Kamp: mail of bel 06 54 99 42 78.